- Нові надходження
- Простий пошук
- Розширений пошук
- Допомога
- Автори
- Видавництва
- Серії
- Тезаурус (Рубрики)
- Публічні полиці
Рубрики
--> ПРИКЛАДНІ НАУКИ. МЕДИЦИНА. ТЕХНІКА
----> Медичні науки
------> біологія людини
--------> фізіологія, фізіологія людини, порівняльна фізіологія
----------> окрема фізіологія
------------> харчування, споживання їжі, травлення, живлення
--> ПРИКЛАДНІ НАУКИ. МЕДИЦИНА. ТЕХНІКА
----> Медичні науки
------> біологія людини
--------> фізіологія, фізіологія людини, порівняльна фізіологія
----------> окрема фізіологія
------------> харчування, споживання їжі, травлення, живлення
Рубрика
- Название:
- харчування, споживання їжі, травлення, живлення
- Название:
- стравохід, ротова порожнина, зуби, слинні залози
- Название:
- жування, ковтання
- Название:
- проковтування
- Название:
- слинні залози, слиновиділення, салівація, слина, птіалин
- Название:
- слинні отрути
- Название:
- стравохід
- Название:
- шлунок, шлунковий сік
- Название:
- нормальний склад шлункового соку, пепсин, протеолітичні ферменти
- Название:
- вплив шлунка на їжу, травлення в шлунку
- Название:
- шлункова секреція
- Название:
- самоперетравлювання шлунка
- Название:
- наслідки гастректомії
- Название:
- фізіологічна морфологія, гістологія шлунка
- Название:
- патологічна фізіологія шлунка
- Название:
- перистальтика шлунка: подразливість шлунка як м’язевого утворення, спорожнення шлунку, аерофагія, відрижка, нудота
- Название:
- іннервація шлунка' вплив нервової системи на шлунок, чутливість шлунка
- Название:
- кишечник, середня кишка, кишкові залози
- Название:
- кишкові соки в нормі, кишкові гази
- Название:
- вплив кишкових соків на їжу, кишкове травлення
- Название:
- всмоктування та перетворювання їжі в кишечнику
- Название:
- кишкова секреція
- Название:
- вплив хімічних речовин та отрут на кишкову секрецію, видалення хімічних речовин та отрут, проносні речовини
- Название:
- фізіологічна морфологія, гістологія кишечника: брунерові залози, ворсинки кишечника
- Название:
- патологічні розлади кишечника, паразити, мікроорганізми
- Название:
- перистальтика, рухливість кишечника
- Название:
- іннервація кишечника, вплив нервової системи на кишечник
- Название:
- очеревина, сальник, брижа, черевна порожнина, внутрішньочеревний тиск
- Название:
- підшлункова залоза
- Название:
- нормальний склад підшлункового соку
- Название:
- дія підшлункового соку на їжу
- Название:
- підшлункова секреція
- Название:
- вплив хімічних речовин на підшлункову секрецію
- Название:
- фізіологічна морфологія підшлункової залози
- Название:
- патологічна фізіологія підшлункової залози
- Название:
- іннервація підшлункової залози
- Название:
- підшлункова залоза як ендокринний орган
- Название:
- острівці лангерганса
- Название:
- дія інсуліну
- Название:
- печінка
- Название:
- хімічний склад печінки, кровообіг печінки
- Название:
- вплив печінки на їжу та резервні речовини, цукор крові, глікоген
- Название:
- хімічні функції печінки, утворення сечовини
- Название:
- вплив токсинів на печінку, токсичний стеатоз, ожиріння печінки, антитоксична дія печінки
- Название:
- температура печінки
- Название:
- гемопоезна функція печінки
- Название:
- жовч, секреція жовчі
- Название:
- хімічний склад жовчі, жовчні пігменти: білірубін, білівердин, уробілін
- Название:
- дія жовчі на кишечник та вміст кишечнику
- Название:
- секреція жовчі
- Название:
- вплив хімічних речовин та отрут на секрецію жовчі
- Название:
- виведення отрут з жовчю
- Название:
- патологічна фізіологія печінки, жовчні камені
- Название:
- екскреція жовчі, фізіологія жовчних протоків та жовчного міхура
- Название:
- вплив нервової системи на жовчні протоки
- Название:
- іннервація печінки, вплив нервової системи на печінку
- Название:
- видалення, регенерація, рубцювання, інші морфологічні та гістологічні феномени в печінці
- Название:
- товстий кишечник, дефекація
- Название:
- червоподібний відросток сліпої кишки, апендикс
- Название:
- пряма кишка
- Название:
- всмоктування
- Название:
- живлення
- Название:
- виснаження, голод, спрага
- Название:
- харчові продукти в цілому
- Название:
- засвоєння вуглецю
- Название:
- засвоєння азоту
- Название:
- засвоєння води
- Название:
- засвоєння та перетворювання сірки, фосфору, заліза
- Название:
- калорійна цінність їжі
- Название:
- мінеральні солі
- Название:
- їжа рослинного походження
- Название:
- їжа тваринного походження
- Название:
- інші види їжі, штучна, синтетична їжа
- Название:
- вплив стимулювальних, збудливих, подразних, токсичних засобів, приправ: алкоголь, кава, чай, спеції
- Название:
- потреба в поживних речовинах та ріст
- Название:
- нормальна та мінімальна дієта дорослих, поживні потреби, взаємозв’язок дієти з кліматом
- Название:
- нормальні потреби для працюючих
- Название:
- мінімальні потреби, дієта для забезпечення існування
- Название:
- відношення до клімату та інших зовнішніх впливів
- Название:
- потреби при хворобливості, хворобах
- Название:
- вуглеводи, крохмалі, цукри, гліколіз
- Название:
- білки, азотисті харчові продукти, альбумін, альбуміноїди, протеоліз
- Название:
- жири, ліпіди, ліпоїди, холестерин, ліполіз
- Название:
- речовини, які утворюються при дисоціації альбуміноїдів
- Название:
- амінокислоти
- Название:
- сечовина
- Название:
- аміак та його похідні
- Название:
- основи, пурин, пуринові основи
- Название:
- дисбіоз кишківника
- Название:
- фізіологічні ефекти харчових продуктів