- Нові надходження
- Простий пошук
- Розширений пошук
- Допомога
- Автори
- Видавництва
- Серії
- Тезаурус (Рубрики)
- Публічні полиці
Рубрики
--> ПРИКЛАДНІ НАУКИ. МЕДИЦИНА. ТЕХНІКА
----> Хімічна технологія. Хімічна промисловість. Спорiдненi галузi
------> промислова мікробіологія, промислова мікологія, бродильне виробництво, промисловість ферментів, виробництво напоїв, виробництво спиртних напоїв
--> ПРИКЛАДНІ НАУКИ. МЕДИЦИНА. ТЕХНІКА
----> Хімічна технологія. Хімічна промисловість. Спорiдненi галузi
------> промислова мікробіологія, промислова мікологія, бродильне виробництво, промисловість ферментів, виробництво напоїв, виробництво спиртних напоїв
Рубрика
- Назва:
- промислова мікробіологія, промислова мікологія, бродильне виробництво, промисловість ферментів, виробництво напоїв, виробництво спиртних напоїв
- Назва:
- рідкі напівфабрикати для змішаних напоїв
- Назва:
- устаткування для приготування солоду і сусла для дріжджової технології та інших процесів
- Назва:
- ферментери, ємності та допоміжні пристрої для бродіння
- Назва:
- екстракція і пресування дріжджів
- Назва:
- домішки у виробництві напоїв, консервування, подальша обробка
- Назва:
- домішки для покращення вигляду та фізичних властивостей напоїв; домішки для покращення в’язкості, здатності до піноутворення
- Назва:
- домішки, що покращують смакові властивості напоїв, ароматичні домішки
- Назва:
- способи консервування для напоїв
- Назва:
- розріджувачі для напоїв
- Назва:
- методи та устаткування для насичення напоїв диоксидом вуглецю, газування напоїв
- Назва:
- різноманітна подальша обробка
- Назва:
- природне визрівання, витримка напоїв: зберігання, способи зберігання в погребах
- Назва:
- штучне визрівання, витримка напоїв
- Назва:
- змішування напоїв
- Назва:
- розлив у пляшки та кінцева обробка перед вживанням
- Назва:
- мікробіологічне виробництво, наука і технологія прикладної мікробіології, прикладна мікологія
- Назва:
- дріжджі, мікробіологічна промисловість
- Назва:
- пивні дріжджі
- Назва:
- чисті дріжджові культури, винні дріжджі
- Назва:
- пекарські дріжджі, пресовані дріжджі
- Назва:
- кормові дріжджі
- Назва:
- шкідливі дріжджі: загострені дріжджі, апікулятус; плівчасті дріжджі; плісняві дріжджі
- Назва:
- методи й устаткування для виробництва чистих дріжджових культур
- Назва:
- ферментація дріжджів
- Назва:
- консервування дріжджів і ферментація напоїв
- Назва:
- процеси та устаткування для обробки дріжджів
- Назва:
- подальша обробка для збільшення ферментативної потужності та інших властивостей
- Назва:
- вади дріжджів і способи поліпшення, флокуляція
- Назва:
- переробка пивних і спиртових дріжджів у пекарські дріжджі
- Назва:
- фактори, що впливають на ферментацію: концентрація, кислотність, тиск, температура
- Назва:
- анаеробні процеси ферментації, віденський спосіб
- Назва:
- аеробні процеси ферментації
- Назва:
- піна, піноутворення при ферментації
- Назва:
- промислові процеси ферментації, виробництво ферментів
- Назва:
- виробництво вуглеводнів за допомогою ферментації
- Назва:
- виробництво вітамінів за допомогою ферментації
- Назва:
- промислова бактеріологія; різні процеси, що використовують мікроорганізми
- Назва:
- виноробство, енологія, вино
- Назва:
- вина загалом, вина за походженням
- Назва:
- французькі вина
- Назва:
- особливі вина, імітаційні вина
- Назва:
- білі вина
- Назва:
- червоні вина
- Назва:
- шипучі вина, шампанське
- Назва:
- мускатні вина
- Назва:
- ізюмні вина
- Назва:
- імітаційні вина
- Назва:
- замінники вин
- Назва:
- штучні вина, одержані за допомогою бродіння
- Назва:
- безалкогольні замінники вин, виноградний сік, виноградне сусло
- Назва:
- продукти з вина
- Назва:
- бренді, коньяк
- Назва:
- винний оцет, бальзамічний оцет
- Назва:
- виноробство
- Назва:
- характеристики та властивості вина
- Назва:
- виноробна якість
- Назва:
- збирання винограду, підготовка, зберігання, сушіння винограду, відокремлення ягід
- Назва:
- роздавлювання та пресування винограду, екстракція виноградного сусла
- Назва:
- операції перед бродінням: нагрівання і охолодження сусла, підсолоджування, підцукровування, додавання спирту, видалення кислоти
- Назва:
- бродіння вина, спиртові ферменти
- Назва:
- зціджування, наливання вина в бочки
- Назва:
- вижимання, друге пресування, декантація, драглі, осади вина
- Назва:
- компоненти вина: спирт, цукор, кислоти, ефіри
- Назва:
- виноробне обладнання і матеріали, обладнання погребів
- Назва:
- пристрої для відокремлення ягід, виноградні дробарки та соковижимні пристрої, виноробні заводи
- Назва:
- бродильні чани, чани Перрета
- Назва:
- обладнання для обробки сусла, обладнання для сульфітаційної обробки, десульфітації, концентрування
- Назва:
- винні преси
- Назва:
- винні насоси
- Назва:
- винні фільтри
- Назва:
- пастеризаційне обладнання: бойлери, стерилізатори вина
- Назва:
- консервування та зберігання вина
- Назва:
- процеси стабілізації вина: пастеризація вина, хімічна стабілізація вина
- Назва:
- зберігання вина, ємності для вина, чани, діжки, бутлі для вина
- Назва:
- підготовка і догляд за ємностями для вина: очищення, миття, сульфуризація
- Назва:
- догляд за вином і покращення вина
- Назва:
- зливання вина з осаду
- Назва:
- фільтрування вина
- Назва:
- просвітлення, рафінування вина
- Назва:
- підмішування гіпсу до вина, обробка вина для припинення бродіння, сульфітація вина
- Назва:
- дефекти, псування, підмішування вина
- Назва:
- природні дефекти вина
- Назва:
- випадкова підробка вина: дефекти букета вина; терпкий смак; забруднення від ємності; деревний присмак, присмак корка
- Назва:
- хвороби вина, цвіль у вині
- Назва:
- підробка вина та контроль підробки вина
- Назва:
- використання відходів виноробства: використання вичавків, виноградних відходів, мезги; продукти, наприклад, бренді з вичавків, оцет з вичавків
- Назва:
- господарство, будівлі, пов’язані з виготовленням вина
- Назва:
- господарство вторинного виноробства
- Назва:
- виноробне устаткування
- Назва:
- окремі споруди: бродильні, винні погреби, сховища, магазини
- Назва:
- плодово-ягідне виноробство, плодово-ягідні вина, сидр, грушевий сидр, інші фруктові вина, вина з соків
- Назва:
- яблучне вино, сидр
- Назва:
- безалкогольний сидр, яблучний сік
- Назва:
- алкогольний сидр
- Назва:
- яблучний оцет
- Назва:
- грушеве вино, грушевий сидр
- Назва:
- безалкогольний грушевий сидр, грушевий сік
- Назва:
- алкогольний грушевий сидр
- Назва:
- ягідні вина: червоносмородинові, агрусові, полуничні вина
- Назва:
- інші фруктові вина: вина з вишні, шипшини, ревеню; змішані фруктові вина
- Назва:
- вина з соків
- Назва:
- вина з деревних соків, вино з березового соку
- Назва:
- вино з соку стебел покритонасінних рослин: пальмові вина, вино з агави, мексиканський пульке
- Назва:
- медове вино, "мед"
- Назва:
- пивоваріння; солодження, солодорощення; пиво
- Назва:
- види пива: охмелене пиво, неохмелене пиво, пиво з ялинкових бруньок, імбирне пиво
- Назва:
- сировина для пива
- Назва:
- приготування солоду, солодорощення
- Назва:
- виробництво сусла і пива
- Назва:
- бродіння сусла, зберігання, витримка
- Назва:
- консервування та види обробки пива
- Назва:
- виробництво окремих сортів пива
- Назва:
- відходи і побічні продукти пивоварного виробництва: барда, очоси солоду
- Назва:
- злаки для пивоваріння, пивний ячмінь
- Назва:
- замінники ячменю: рис, кукурудза, крохмаль, цукор, пшениця, овес
- Назва:
- хміль, лупулін
- Назва:
- замінники хмелю: хіна, деревна кора, листя, пікантні бруньки та ягоди, касія, полин, алое
- Назва:
- промивання і замочування ячменю для приготування солоду, обробка води для замочування
- Назва:
- пророщування, вирощування паростків ячменю, виробництво зеленого солоду
- Назва:
- процеси та обладнання для солодорощення
- Назва:
- сушіння та висушування зеленого солоду
- Назва:
- пристрої для чищення солоду, пристрої для відбивання ростків, сортування та полірування солоду, рукавні фільтри, пилові фільтри, видалення лузги
- Назва:
- продукти солодження, солоди: кристалічний солод, забарвлений солод, палений солод
- Назва:
- подрібнення або дроблення солоду: дробильні бункери, дробарки для солоду, бункери для дробленого солоду
- Назва:
- затирання солоду і пивоваріння
- Назва:
- настоянковий спосіб пивоваріння, спосіб послідовних затирань, слабке пиво
- Назва:
- пивоваріння виварюванням: баварський, мюнхенський спосіб; прусський, аусбурзько-нюрнберзький спосіб
- Назва:
- кип’ятіння та охмеління сусла, варильне устаткування для сусла
- Назва:
- охолодження сусла
- Назва:
- спонтанне бродіння
- Назва:
- бродіння з використанням домішок, низове бродіння, виробництво ординарного, лагерного, експортного пива
- Назва:
- консервування пива: пастеризація пива, хімічне консервування пива
- Назва:
- підготовка до продажу, розлив у пляшки, контейнери
- Назва:
- англійське пиво: стоут, портер, темне, ель, легке світле, пейл ель, гірке
- Назва:
- німецьке пиво, австрійське пиво: німецьке березневе пиво, баварське "Вайсбір", мюнхенське, пільзенське, дортмундське пиво
- Назва:
- бельгійське пиво: ламбік, гез-ламбік
- Назва:
- французьке пиво
- Назва:
- рисове пиво, японське саке
- Назва:
- пиво із сорго, пиво з проса, африканський помб, румунська брага
- Назва:
- американське кукурудзяне пиво
- Назва:
- солодове вино і екстракти
- Назва:
- квас, російське житнє пиво
- Назва:
- ячмінне вино
- Назва:
- солодовий екстракт
- Назва:
- солодовий оцет
- Назва:
- спиртогорілчане виробництво, питний спирт, спиртні напої, перегонка спирту, рафінування
- Назва:
- спирт: природа, утворення, види спирту, спирти загалом
- Назва:
- процеси виробництва спирту загалом; перегонка, очищення
- Назва:
- перетворення крохмалистих і целюлозовмісних речовин у цукор; оцукрювання солоду, деревини, торфу
- Назва:
- виробництво спиртних напоїв з оцукрених речовин
- Назва:
- дистиляція, ректифікація, обробка спиртовмісних рідин
- Назва:
- переробка зерна, виробництво оцукреної маси: вимочування, кип’ятіння
- Назва:
- переробка коренеплодів, картоплі, крохмалю
- Назва:
- обробка крохмалевмісних речовин плісеневими грибками
- Назва:
- оцукрювання целюлозовмісних речовин, оцукрювання деревини
- Назва:
- переробка цукрового буряку
- Назва:
- переробка топінамбурів, єрусалимських артишоків
- Назва:
- переробка відходів рафінування цукру, виробництво солодких спиртних напоїв, рому
- Назва:
- ректифікація спирту-сирцю
- Назва:
- виробництво окремих спиртних рідин
- Назва:
- зерновий спирт, джин, горілка
- Назва:
- абрикосова горілка
- Назва:
- солодовий спирт, віскі
- Назва:
- відходи дистиляції, відходи від дистиляції крохмальних речовин
- Назва:
- сивушна фракція, сивушна олія
- Назва:
- вода для напоїв та інших промислових призначень, мінеральні води, лікувальні води, харчовий лід, морозиво
- Назва:
- вода та обробка для спеціальних цілей хімічної технології
- Назва:
- мінеральні і лікувальні води як напої: газовані й негазовані
- Назва:
- харчовий лід, морозиво
- Назва:
- вода для пивоваріння
- Назва:
- дистильована вода як комерційний продукт
- Назва:
- солона, морська вода як комерційний продукт
- Назва:
- дистиляція морської води
- Назва:
- введення домішок, консервування і подальша обробка мінеральних лікувальних вод
- Назва:
- газування, аерація мінеральних лікувальних вод
- Назва:
- штучна мінеральна вода, газована столова вода, содова вода
- Назва:
- природна мінеральна вода як комерційний продукт
- Назва:
- штучна солона вода як комерційний продукт
- Назва:
- природний лід, заготівля, транспортування і зберігання льоду
- Назва:
- штучний лід
- Назва:
- ароматизований лід, морозиво
- Назва:
- основні інгредієнти для купажування напоїв, фруктові та овочеві соки, сиропи, лікери, безалкогольні напої
- Назва:
- фруктові соки, овочеві соки, сиропи для безалкогольних напоїв
- Назва:
- напої, що містять цілі плоди та шматочки фруктів
- Назва:
- лікери
- Назва:
- штучні безалкогольні напої
- Назва:
- ігристі, шипучі безалкогольні напої
- Назва:
- змішані напої: гроги, коктейлі
- Назва:
- лікувальні напої: лакрична вода, тоніки
- Назва:
- цукрові сиропи як основа купажованих напоїв
- Назва:
- натуральні фруктові й овочеві соки
- Назва:
- ягідні сиропи
- Назва:
- сиропи з великих фруктів: апельсиновий сироп
- Назва:
- сиропи з квіток, пелюстків
- Назва:
- мигдалевий сироп, мигдалеве молоко, оршадний сироп
- Назва:
- анісовий
- Назва:
- шартрез та подібні напої
- Назва:
- напої з плодових кісточок, горіхів
- Назва:
- лікери-креми
- Назва:
- аперитиви
- Назва:
- гіркі настойки
- Назва:
- квінквинас
- Назва:
- вермут
- Назва:
- сухі препарати для виробництва шипучих безалкогольних напоїв
- Назва:
- шоколад, какао, кава, чай, тютюн
- Назва:
- какао, шоколад
- Назва:
- какао-замінники, кола
- Назва:
- кава, кофеїн
- Назва:
- замінники кави, домішки до кави
- Назва:
- чай, теїн
- Назва:
- замінники чаю, імітатори чаю
- Назва:
- тютюнова промисловість
- Назва:
- замінники тютюну
- Назва:
- галузі промисловості, що базуються на виготовленні наркотичної продукції, наркотики
- Назва:
- машини, апарати та устаткування для виробництва шоколадних продуктів
- Назва:
- сировина, допоміжні матеріали для виробництва шоколадних продуктів
- Назва:
- сировина рослинного походження: какао, чисті вуглеводи, спирти
- Назва:
- сировина тваринного походження: молоко
- Назва:
- підготовка сировини для виробництва шоколадних продуктів
- Назва:
- підготовка какао-бобів: дезінфекція, чищення, сушіння, обжарювання, охолодження какао-бобів, дроблення, лущення, виймання зерен какао
- Назва:
- підготовка іншої сировини: підготовка цукру, горіхів, молока, фруктів
- Назва:
- виробництво какао-порошку, какао-масла і какаовмісних продуктів
- Назва:
- виробництво шоколаду
- Назва:
- виробництво шоколадно-цукеркових солодощів, шоколадок
- Назва:
- екстракція теоброміну
- Назва:
- продукція какао та шоколадного виробництва
- Назва:
- вичавлювання масла з какао-маси
- Назва:
- обробка знежиреної какао-маси
- Назва:
- розчинення какао
- Назва:
- виробництво масла какао
- Назва:
- виробництво какаовмісних продуктів: какао-порошки, какао-пасти
- Назва:
- афінаж какао-крупки
- Назва:
- афінаж шоколадної маси
- Назва:
- формування шоколаду
- Назва:
- виробництво основних сумішей, виробництво помадних, карамельних, цукрових сумішей
- Назва:
- формування шоколадно-цукеркової продукції
- Назва:
- глазурування шоколадно-цукеркової продукції
- Назва:
- оздоблення шоколадно-цукеркової продукції
- Назва:
- напівфабрикати какао: какао-маса, какао-макухи, масло какао
- Назва:
- какао-продукція: какао-порошок, концентрати та екстракти какао
- Назва:
- побічні продукти какао, лушпиння
- Назва:
- види шоколаду
- Назва:
- шоколадно-цукеркові солодощі
- Назва:
- торгові сорти кави, кава-сирець
- Назва:
- сушіння кавових зерен, зберігання і транспортування
- Назва:
- переробка кави
- Назва:
- псування кави, пліснявіння, підробка кави
- Назва:
- виробництво кофеїну
- Назва:
- кавова продукція
- Назва:
- попередня обробка кавових зерен: лущення, відокремлення ядер зерен, просіювання, купажування, обжарювання
- Назва:
- глазурування, полірування кавових зерен, обволікання, просочування кавових зерен
- Назва:
- розмелювання кавових зерен
- Назва:
- декофеїнізація, видалення кофеїну
- Назва:
- звичайна смажена кава
- Назва:
- мелена кава
- Назва:
- кава без кофеїну
- Назва:
- кавові есенції
- Назва:
- цикорій
- Назва:
- злакова кава, жолудева кава
- Назва:
- комерційні сорти чаю: чорний чай, зелений чай
- Назва:
- різноманітні види чаю та їхнє виготовлення
- Назва:
- процеси виробництва чаю: зав’ялювання, обробка парою, скручування, сушіння вогнем, полірування чаю, сортування, різання чаю, ручне сортування, формування пачок
- Назва:
- ферментація чаю
- Назва:
- повністю ферментований чай
- Назва:
- неферментований чай
- Назва:
- частково ферментований чай
- Назва:
- види чаю відповідно до спеціальних процесів
- Назва:
- плитковий чай, слабкий чай, чай у пакетах, кусковий чай, гранульований чай
- Назва:
- порошкоподібний чай: енча, Yencha, Hikacha – церемоніальні чаї
- Назва:
- ароматизований чай
- Назва:
- брикетний чай, відходи
- Назва:
- змішування торгових сортів чаю
- Назва:
- псування чаю
- Назва:
- підробка чаю: штучне забарвлення, змішування з іншим листям
- Назва:
- різноманітна чайна продукція
- Назва:
- способи змішування, різання і змішування чаю
- Назва:
- чайні суміші
- Назва:
- способи упаковки чаю, тара для чаю
- Назва:
- чайні есенції
- Назва:
- тверді екстракти та інші препарати чаю
- Назва:
- тютюнові процеси та устаткування
- Назва:
- обробка тютюну-сирцю
- Назва:
- обробка тютюну для нюхання, жування, куріння
- Назва:
- верстати та устаткування для виготовлення сигар
- Назва:
- верстати та устаткування для виготовлення цигарок
- Назва:
- устаткування для різання сигар і цигарок
- Назва:
- виробництво цигаркових обгорток, виробництво фільтрів, фільтрувальних мундштуків, паперу для мундштуків
- Назва:
- попередня обробка, сушіння тютюну, ручне перебирання, ферментація
- Назва:
- сортування, просіювання, очищення тютюну, змішування різних видів тютюну
- Назва:
- прожарювання і охолодження тютюну
- Назва:
- хімічна обробка тютюну і тютюнової продукції: екстракція нікотину; консервування тютюну; поліпшення кольору, запаху тютюну
- Назва:
- подрібнення, шаткування тютюну
- Назва:
- знежилювання, обрізування тютюну, сплющування жилок
- Назва:
- верстати для різання тютюну
- Назва:
- верстати для формування тютюнового джгута, розпушення тютюну
- Назва:
- ерстати для набивання тютюном гільзової оболонки з безперервним екструдером та пресовим бункером
- Назва:
- штрангові цигаркові машини
- Назва:
- нюхальний тютюн
- Назва:
- жувальний тютюн
- Назва:
- різаний тютюн загалом, курильний тютюн
- Назва:
- цигарки
- Назва:
- сигари, дуже маленькі сигари, сигари з обрізаними кінцями
- Назва:
- фільтри і мундштуки для фільтрів сигар і цигарок
- Назва:
- хімічна обробка тютюнового диму, димопоглиначі
- Назва:
- тютюн згідно з шириною та довжиною волокон, різання тютюну: грубе, тонке
- Назва:
- тютюнові суміші
- Назва:
- пресований тютюн, штранг
- Назва:
- тютюн, що не містить нікотину
- Назва:
- опіум
- Назва:
- гашиш, марихуана
- Назва:
- історія виноробства
- Назва:
- спеціальні процеси промислової мікробіології